Omdat het altijd beter kan

Heel bewust koos ik bij de start van mijn bedrijf voor de naam Meliora. De gedachte dat het altijd beter kan, heeft me veel bezig gehouden in mijn leven, zowel werk als privé. Eerlijk gezegd best een zoektocht. Aan de ene kant kan het beter en kan je altijd weer een stapje groeien. Aan de andere kant is het beste niet altijd binnen handbereik. Kortom: ‘Omdat het altijd beter kan’ is een balans, een moment tussen goed en goed genoeg. En een uitnodiging voor jou als je dat ook zo ervaart.

Kleine stappen vooruit

In mijn werk als docent heb ik juist die balans vaak aangetast zien worden. Ik heb gezien hoe leerlingen stappen zetten die voor hen onhaalbaar leken. Het lijken kleine stappen, het is misschien nog geen voldoende, maar er is wel vooruitgang. Maar juist deze stappen zijn zo groot en mogen we zien en waarderen. De erkenning die leerlingen daarin missen is gigantisch, en heb ik vanuit mijn rechtvaardigheidsgevoel en erkenning van juist de kleine zaken erg moeilijk kunnen plaatsen.

Lerarentekort en werkstress als resultaat

Uitval van collega’s, de druk om aan (overheids)vereisten te moeten voldoen, het commercieel belang van de organisatie, hoge werkdruk, onenigheid in de directie of met medewerkers en arbeidskrapte. Het zijn zaken die je als leidinggevende behoorlijk in de weg kunnen zitten. Ze hebben niet alleen impact op je werk, maar ook privé. Als verantwoordelijke voor de organisatie is het belangrijk dat ook jij gezond en plezierig kan bijdragen.

Door coaching met de paarden begeleidt Meliora directies en management in de (onderwijs)organisatie bij het vinden van rust en plezier voor zichzelf en de organisatie. Dat doe ik op individueel niveau maar ook in groepen. Als directielid of –team ben je voortaan beter in staat te begrijpen hoe je kan handelen ten dienste van jezelf, de organisatie én je medewerkers met een gezond en plezierig bedrijf als resultaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor directies? Neem contact op om de mogelijkheden samen door te spreken

“Juist de kleine stappen hebben het recht om gezien te worden”

Polariteiten in ons denken

Onze maatschappij en daarmee ook onze organisaties zijn ingericht op het denken in polariteiten: goed-fout, ja-nee, geslaagd-gezakt, voldoende-onvoldoende. Het creëert oordeel. Juist in organisaties waarin we onbalans zien, zitten die polariteiten in de weg. We zien de kleine stappen niet meer. En dat brengt onrust, stress, verminderd werkplezier en onvrede. De methodieken die we daarbij gebruiken helpen je te begrijpen wat zoveel onrust veroorzaakt in je hoofd of in je organisatie.